• Deň vody

          • Voda je základom života. Je preto správne, keď si jej význam a dôležitosť každoročne pripomíname 22. marca. Na tento deň totiž pripadá Svetový deň vody.

            Na našej škole sme si tento deň pripomenuli formou rovesníckeho vyučovania. Žiačky 8.B triedy si pripravili poučnú prezentáciu pre žiakov 5. a 6. ročníka. Žiaci sa dozvedeli mnoho zaujímavostí o vode a uvedomili si jej dôležitosť. Voda je totiž jedným z najväčších bohatstiev, ktoré nám naša planéta dáva.

            Na záver si žiaci svoje vedomosti, čo sa z danej hodiny naučili, overili pomocou kvízu. Tí, čo správne odpovedali, dostali aj sladkú odmenu.

          • Deň štastia

          • Medzinárodný deň šťastia sme v našej základnej škole na Tbiliskej ulici oslávili v pondelok 21.3.2022.

            Program tvorili triedne i celoškolské aktivity, ktoré deťom aj dospelým mali pomôcť uvedomiť si, že šťastie je mozaika drobných, každodenných maličkostí.

            Žiaci sa dohodli na triednej farbe oblečenia, takže od rána, keď zo školského rozhlasu začali znieť známe pesničky o šťastí, sa škola krásne a veselo “vymaľovala”. Po celý deň mali žiaci aj učitelia možnosť napísať svoje definície šťastia na veľký papier vo vestibule a vzájomne sa inšpirovať. Každý bol odmenený štvorlístkovým perníkom. Zapojili sa aj rodičia, ktorí svoje odkazy písali na panely vonku pred školou. Nezabudli sme, že aj šport hrá dôležitú úlohu a ovplyvňuje ako sa cítime, preto sa žiaci mohli zapojiť do aktivity Krokmi ku šťastiu. Žiaci sa pokúsili odhadnúť, koľko krokov na prechádzke prejdú ako trieda a koľko krokov prejdú spolu všetky deti škole počas celého dňa. Niektorí sa vybrali na prechádzku po Rači, niektorí až na Červený kríž, kde si spolu zaspievali obľúbenú pesničku “Keď si šťastný, ...”

            Aktivity boli naozaj rôzne a najmä tvorivé. Pevne veríme, že všetky činnosti prispeli k spokojnému a radostnému prežitiu neobyčajného školského dňa.

            Pozrite si našu školskú fotogalériu, fotky povedia viac ...