• Návšteva - predškoláci

          • V dňoch 19.3. a 26.3.2024 nás navštívili predškoláci z MŠ Tbiliská a MŠ Gelnická. Deti privítali žiaci z prváckych a druháckych tried, ukázali im ako v škole pracujú a pomohli malým kamarátom pri plnení úloh v triede. Následne si predškoláci vyskúšali, ako sa cvičí vo veľkej telocvični, kde pre nich starší žiaci s pomocou pedagógov prichystali prekážkovú dráhu. Svoju návštevu ukončili čajom v školskej jedálni. Veríme, že sa predškolákom u nás páčilo a na niektorých sa tešíme v novom školskom roku.

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - OKRESNÉ KOLO

          • V dňoch 20. a 21. marca sa uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Našu školu výborne reprezentovali Šimon Grinč, Dorotka Podolinská, Barborka Podolinská, Olívia Boteková a Adam Kováč, ktorému sa zároveň podarilo umiestniť na 3. mieste.

          • Hodina deťom

          • Dňa 21.3.2024 (štvrtok) sa aj naša škola zapojila do zbierky Hodina deťom. Zbierka tento rok je určená pre deti z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou.

             

            Vďaka Vám sme vyzbierali krásnu sumu 676,05 Eur. 

            Ďakujeme.

          • Čítajme si

          • V  týždni od 18.3. do 22.3.2024 sa naše deti v školskom klube spolu s pani vychovávateľkami zapojili už do jubilejného 15. ročníka "Čítajme si ..." Túto milú akciu organizuje Linka detskej istoty. 

            Jubilejný 15. ročník! “Čítajme si…” 2024 – Linka Detskej Istoty (ldi.sk)

            V našom školskom klube sa zapojilo spolu 197 detí.

            Pred samotným čítaním si porozprávali ako 

            116111 Linka detskej istoty  funguje, kto a kedy tam môže zavolať : LDI je pre deti a mladých podporná komunikačno - poradenská linka, ktorá poskytuje psychologické a sociálne poradenstvo, informácie, prevenciu a krízovú intervenciu.

            Funguje 365 dní v roku, non-stop  7 dní v týždni, 24 hodín denne, aj počas víkendov a sviatkov a aj cez prázdniny. Všetky služby sú zadarmo. Volanie  je z každej tel. siete na Slovensku úplne bezplatné. Anonymne. Všetko čo sa počas rozhovoru povie, je dôverné a nikto sa nedozvie, že sa do LDI volalo, lebo hovory sa nenahrávajú.

            Čo môže volajúci očakávať? 

            Prijatie a záujem 

            Neodsudzovanie a nediskrimináciu

            Rešpekt a empatiu 

            Otvorenosť a trpezlivosť 

            Spoločné hľadanie riešení 

            Anonymitu a mlčanlivosť 

            Profesionalitu

            Zároveň si deti pripomenuli, že aj doma, vo svojom najbližšom okolí a v našej škole máme ochotných a láskavých dospelých, ktorí sú pripravení počúvať a pomáhať so všetkými starosťami🙂

            ŠKD a Školský podporný tím

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 12.3. sa uskutočnilo Okresné kolo Geografickej olympiády, kde si naši žiaci zmerali teoretické vedomosti a praktické spôsobilosti z geografie so žiakmi iných škôl v okrese Bratislava III.

            Naša žiačka 5.ročníka Liliana Chotár zvíťazila a vo svojej kategórii G získala 1.miesto v konkurencii 31 žiakov. Ďalší naši žiaci: Oliver Machan, Filip Gallo a Katarína Gábrišová boli úspešnými riešiteľmi vo svojich kategóriách. Všetkým žiakom gratulujeme a tešíme sa na ich ďalšie úspechy

          • Svetový deň vody 2024

          • Už tradične si 22. marca pripomíname Svetový deň vody.

            Hlavnou témou Svetového dňa vody 2024 je zdôraznenie kľúčovej úlohy vody pri pod-pore medzinárodnej spolupráce a mieru. Celosvetová kampaň s názvom „Voda za mier“ podčiarkuje potrebu spoločnej zodpovednosti pri riadení cezhraničných vod-ných zdrojov, povzbudzuje diplomaciu v oblasti vody, aby zvládala výzvy prostredníc-tvom dialógu a uznáva vzájomnú prepojenosť vody, životného prostredia a globálneho mieru.

            My sme svojou kvapkou takisto prispeli k osvete v tejto oblasti a strávili sme deň plný pestrých aktivít.

          • OZNAM!!!

          • Vážení rodičia,

             

            možnosť podať prihlášku na SŠ (štvorročné, päťročné, osemročné štúdium)

            máte do 20. marca 2024.

            Systém sa potom uzavrie a podať prihláškunebude možné.

            Prihlášku podáva zákonný zástupca cez Edu Page pod svojimi prihlasovacími údajmi,

            zodpovedá i za jej úplnosť a správnosť vyplnenia, vrátane požadovaných príloh.

             

            Podrobnejšie informácie na webe/žiaci a rodičia/výchovný poradca TU:

          • Šaliansky Maťko

          • 13.marca sa v priestoroch ZŠ Tbiliská 4 uskutočnilo krajské kolo tradičnej súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko J. C. Hronského. 23 účastníkov z 19 škôl vo veku 9-13 rokov súťažilo v troch vekových kategóriách. Mladí recitátori predstavili povesti z mnohých regiónov Slovenska. Pútavé, tajomstvom opradené príbehy nás odviedli do dôb minulých a pripomenuli nám, ako kedysi žili naši predkovia. Odznelo aj niekoľko povestí z nášho západoslovenského regiónu, dokonca s prvkami miestnych nárečí. Podľa vyjadrenia členov odbornej poroty bola úroveň súťaže vo všetkých troch kategóriách veľmi dobrá.

            Do celoslovenského kola tejto obľúbenej súťaže postupujú za Bratislavský kraj:

            1. kategória: Šimon Somorovský ZŠ Beňovského – BA 4

            2. kategória: Eva Kušnieriková  ZŠ Ivanka pri Dunaji

            3. kategória: Adam Fecko – Kráľová pri Senci.

            Srdečne im blahoželáme.

            Dúfame, že naša škola vytvorila pre účastníkov súťaže milé a organizačne dobre zabezpečené prostredie vrátane úvodného kultúrneho programu, pohostenia i technického servisu. Ďakujeme pánovi starostovi Drotovanovi za sponzorské dary. Bodaj by takýchto vydarených podujatí pre žiakov bolo čoraz viac!