• Voľno pre žiakov 6.- 9. ročníka

          • V stredu 25.novembra 2015 budú mať žiaci 6. až 9. ročníka  z organizačných dôvodov (TESTOVANIE 5 -2014)

             voľno

            Žiaci 6.- 9. ročníka sú automaticky z obedov odhlásení.
            Obedy pre žiakov 6.-9. ročníka, ktorí sa prihlásia na obed, sa vydávajú
            od 11,30 do 12,30 hod.
            Žaci 1. stupňa sa učia podľa  riadneho rozvrhu.
            ŠKD je v prevádzke.

             

             

        • TESTOVANIE 5  - 2015
          • TESTOVANIE 5 - 2015

          • V stredu 25. novembra 2015 sa uskutoční  celoslovenské  testovanie žiakov 5. ročníkov
            TESTOVANIE 5 - 2015.
            Naši piataci budú rozdelení do troch skupín a  budú testovaní z dvoch predmetov, z matematiky a zo slovenského jazyka a literatúry. Úlohy v testoch budú z učiva matematiky a slovenského jazyka 1. až 4. ročníka.
            Výsledky z TESTOVANIA 5  nebudú mať vplyv na známku z testovaných predmetov na vysvedčení ani  pri prijímaní na osemročné gymnáziá.

            Žiaci, aby ste si vedeli predstaviť, ako bude prebiehať Testovanie 5 pozrite si :


            Matematika
            Test z matematiky bude obsahovať 30 testovacích úloh. Na jeho vypracovanie budete  mať 60 minút. Svoje odpovede budete  písať do  odpoveďového hárku. Pokiaľ do odpoveďového hárku nebudú odpovede zaznačené, nebudú uznané. Každá správna odpoveď bola hodnotená 1 bodom. Prii vypracúvaní testu nesmiete  používať kalkulačku, pravítka, zošity, ani učebnice.
            Odpoveďový hárok z matematiky


            Slovenký jazyk a literatúra
            Test zo slovenského jazyka bude obsahovať 30 úloh. Na jeho vypracovanie budete mať  60 minút. Pri 20 úlohách v teste mali žiaci vybrať jednu správnu odpoveď A,B,C alebo D. Pri 10 úlohách sa vyžadovala tvorba krátkej odpovede. Rovnako ako pri matematickom teste, aj tu písali odpovede do odpoveďového hárku.
            Žiaci nemohli používať počas testov žiadne pomôcky ako mobilné telefóny, učebnice, zošity, slovníky a pod.
            Odpoveďový hárok zo slovenského jazyka a literatúry

            Pozrite si testy, ktoré absolvovali piataci v školskom roku 2014/2015:

            Piataci,  veľa úspechov pri testovaní Vám praje za celý pedagogický zbor riaditeľka školy.

          • Združenie rodičov

          • V pondelok 23. novembra 2015 o 18,00 hodine sa budú konať triedne združenia rodičov.

            Stretnutie zástupcov rodičov s riaditeľkou školy bude o 17,00 hodine v jedálni školy.

        • Medzinárodný mesiac školských knižníc 2015
          • Medzinárodný mesiac školských knižníc 2015

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy v mesiaci október venovali dvom projektom, ktoré boli späté  s čítaním kníh a s knižnicou.

            Prvým bol 6. ročník česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy – téma: Múdrosť  ukrytá  v knihách. Našou partnerskou školou sa stala Základná škola , Komenského 2, Svit. Ich záložky môžu deti obdivovať  v školskej knižnici, kde sú vystavené.

            Do projektu sa zapojilo 163 žiakov 1. stupňa a 120 žiakov 2. stupňa, ktorí pod vedením svojich pani učiteliek vytvorili veľmi pekné záložky. Ich výrobu sprevádzali rôzne aktivity spojené s čítaním.  

            Druhým projektom bol Medzinárodný deň školských knižníc – 26. október, téma: Žiaci v školskej knižnici – v centre vzdelávania. Žiaci sa striedali v školskej knižnici, kde mali netradičné hodiny literárnej výchovy, venované najmä 200. výročiu narodenia Ľudovíta Štúra.

            Všetkým žiakom i pani učiteľkám, ktoré na projektoch pracovali, veľmi pekne ďakujeme a prajeme im veľa čitateľských zážitkov.

            FOTOGALÉRIA TU:

        • LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD
          • LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD

          • Vážení rodičia, milé deti, dňa 12.11.2015 (štvrtok) Vás srdečne pozývame na LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD. Stretneme sa o 17:00 hod. pred školou. Treba si priniesť vlastný lampión so sviečkou. Náš sprievod zakončíme vypustením balóna šťastia a sladkou odmenou pre deti. Tešíme sa na Vás!

            Len v sprievode rodiča!

          • Oficiálne uzavretie agendy projektu Comenius

          • Tento týždeň dostala naša škola list z Národnej agentúry programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu, ktorým sa oficiálne uzatvára agenda medzinárodného projektu Comenius. Z listu vyberáme:

            „Celkovo hodnotíme Vašu správu ako veľmi dobrú.  Oceňujeme predovšetkým príkladnú spoluprácu s miestnou komunitou a realizáciu projektových aktivít, ktoré viedli k naplneniu cieľov partnerstva.“

            Rovnako sme dostali list z programu eTwinning, v ktorom ocenili našu dvojročnú prácu a naša škola získala i Európsky certifikát kvality, ktorý udeľuje len najkvalitnejším projektom. Z listu vyberáme:

            „Blahoželáme! Vašej škole bol udelený európsky certifikát kvality ako ocenenie za vynikajúcu prácu pri realizácii projektu "Piece  Of  A  Whole" v rámci programu partnerstvo škôl eTwinning. Znamená to, že vaša práca, práca vašich žiakov i celej vašej školy bola ocenená na najvyššej európskej úrovni.“

            Touto cestou sa chceme ešte raz poďakovať všetkým zúčastneným pedagógom, žiakom i rodičom.

            Certifkat.pdf

        • AIESEC opäť na ZŠ Tbiliská
          • AIESEC opäť na ZŠ Tbiliská

          • Spolupráca medzi  ZŠ Tbiliská a medzinárodnou organizáciou AIESEC trvá už štyri roky.

            AIESEC- fr. Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales je najväčšia medzinárodná študentmi riadená nepolitická nezisková organizácia, ktorá združuje študentov z vyše 100 krajín sveta a umožňuje ich rozvoj v rozličných oblastiach na medzinárodných stážach.

            Nadšenie z týždennej spolupráce bolo obojstranné a pôsobenie  zahraničných študentov medzi  našimi  žiakmi splnilo naše očakávania. Preto sme sa rozhodli túto netradičnú, ale  efektívnu formu vyučovania zaradiť do nášho vzdelávacieho programu aj v tomto školskom roku.

            Od 12. októbra sa súčasťou nášho veľkého kolektívu stali dve študentky z Ukrajiny a Indonézie. Spoločným jazykom bola angličtina, ale veľký záujem prejavili žiaci aj o azbuku.  Naučili sa niekoľko  ruských i indonézskych slov a fráz.

            Počas týždňa sa ukázalo, že s Ukrajinou máme veľa spoločného napr. Karpaty, temperamentné ľudové tance alebo obľúbené jedlá, napr. boršč, pirohy.....  

            Študentka Eka nám predstavila Indonéziu ako krajinu tisícich ostrovov, kde žijú tri stovky    etnických skupín s bohatými tradíciami.  Deti sa dozvedeli, kde sa používa hrivna a rupia a čo si môžu kúpiť za hodnotu eura, čo symbolizujú štátne vlajky a veľa ďalších zaujímavostí, ktoré nenájdete v učebnici zemepisu. S našimi hosťami si zatancovali  spoločne ľudový tanec „hopak“ a  zaspievali im naše ľudové piesne.

            Tieto neformálne hodiny boli nielen pozitívnou motiváciou do ďalšieho štúdia angličtiny , ale aj krokom k spoznávaniu sveta okolo nás prostredníctvom mladých ľudí.

            Študentky z Ukrajiny a Indonézie vysoko hodnotili úroveň  školy, pochválili správanie a aktivitu žiakov, poďakovali za výborné podmienky, chutné jedlá v našej školskej jedálni a priateľskú atmosféru počas celého týždňa

            Odišli v račianskych tričkách, ktoré venoval MÚ Rača a veríme,  že aj s milou spomienkou na našu školu.

            Ďakujeme Zruženiu rodičov pri ZŠ Tbiliská, že deťom finačne zabezezpečili takúto peknú akciu.

            Mgr. Soňa Püšpökyová

        • POMOC OPUSTENÝM ZVIERATKÁM
          • POMOC OPUSTENÝM ZVIERATKÁM

          • Pozor! Pozor! Od novembra začíname zbierať vrchnáky. Prečo? Lebo chceme pomôcť opusteným zvieratkám.

            V každej triede bude vrece, do ktorého žiaci môžu zbierať vrchnáky od malinoviek, mlieka džúsov....

            Koncom mesiaca sa vrecia zozbierajú a trieda, ktorá bude mať najviac vrchnákov, získa odmenu. Výťažok z recyklovaných vrchnákov pôjde do útulku na potravu, očkovanie a potrebné veci pre opustené zvieratká.

            Pridaj sa k nám a podpor dobrú vec.

        • Zážitkové učenie prvákov
          • Zážitkové učenie prvákov

          • Naši prváci počas spoznávania nových písmen zažívajú naozajstné dobrodružstvá. Jedným z nich je aj tento deň. Žiaci 1.A a 1.C  sa spoločne učili písmeno M. Na tvári mali namaľované masky zvierať – myš, medveď , motýľ. Zažili naozajstnú môdnú prehliadku. Naučili sa písmeno čítať a správne artikulovať. Veľkým zážitkom bola spoločná práca a príjemná atmosféra. Naše poďakovanie patrí aj mamičke, ktorá nám pomohla s maľbou na tvár. Bol to krásny školský deň.

            FOTOGALÉRIA TU:

        • Hovoríme o jedle
          • Hovoríme o jedle

          • Na našej škole prebehol týždeň, kedy sme hovorili o jedle a zdravej strave. V rámci týždňa sa škola zapojila do súťaže „Hovoríme o jedle“. Cieľom súťaže bolo vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia, regionálny rozvoj a zamestnanosť.

            Pre deti sme pripravili rôzne výchovno-vzdelávacie aktivity na témy:

            -Chlieb, pečivo, obilniny, ryža, cestoviny, zemiaky - prečo tvoria základňu potravinovej pyramídy.

            - Ovocie a zelenina - prečo potrebujeme 5 porcií denne.

            - Mlieko a mliečne výrobky - prečo sú nenahraditeľnou zložkou zdravej výživy. Slovenské mlieko je naše biele zlato.

            - Cukry - prečo sú dôležitou súčasťou výživy. Niečo zaujímavé o mede.

            V pondelok sme začali témou pečivo. Školský parlament si pripravil aktivitu s názvom: Tradičné raňajky. Informoval deti, prečo treba raňajkovať. A dokonca rozdal chutné raňajky. V školskom klube detí sa deti dozvedeli o potravinovej pyramíde a vyrábali si krásne náhrdelníky a obrazy z cestovín. II. C si dokonca upiekla chlieb. A nezabudli sme ani na pitný režim.

            V utorok sa pokračovalo s témou ovocie a zelenina. Školský parlament si pripravil pre žiakov aktivitu o jablku. Žiaci sa dozvedeli, prečo je dôležité jesť jablká. Pani učiteľka a žiaci II. A mali svoj obchod so zeleninou a ovocím. V školskom klube detí vznikli krásne výtvarné práce.

            V stredu sa II. C a III. B venovali téme: mlieko. Žiaci vytvorili plagáty a kravičky, ktoré informujú o mlieku.

            V piatok sa I. A a I. C venovali téme: Med. I. A si dokonca vyrobila originálne sviečky z medu. A II. B pracovala na projektoch o mede, ktoré si vystavila v triede.

            Celý týždeň sme aktívne tvorili, rozprávali sa, ochutnávali, zisťovali, piekli.

            Vzniklo veľa pekných fotiek, s ktorými sa chceme podeliť. FOTOGALÉRIA TU:

            Všetky aktivity sme spracovali a poslali do súťaže „Hovoríme o jedle“. Držte našej škole palce. Minulý rok sme získali titul najaktívnejšia škola a tento rok si ho chceme obhájiť.

        • Jesenné plody záhrad
          • Jesenné plody záhrad

          • Stoly vo vstupnej hale sa prehýbali nádhernými plodmi jesenných záhrad. Od 19. 10. do 23. 10. ponúkali množstvo ovocných nápadov. Fantázia a kreativita žiakov našej školy a ich rodičov sa pretvorila do nádherných kompozícií a postavičiek. Opäť súťažili medzi sebou jednotlivci a aj triedy. Výstava sa tešila všeobecnému záujmu.

            Aj tento rok bola spojená aj s akciou zdravej výživy zameranej ku Dňu jabĺk. Mnohé mamičky upiekli jablčné dobroty, (ale nielen jablčné) - na ktorých si žiaci vďačne pomaškrtili. V mnohých triedach žiaci dostali k tradičnej desiate aj krásne jabĺčko, ktoré poslali rodičia, alebo starí rodičia.

            Dúfame, že nielen účastníci, ale aj návštevníci boli spokojní a aj tento rok  môžeme hovoriť o vydarenej akcii.  

            Ocenení boli:

            1. miesto: NINA STRÍBRNSKÁ       IV. A

                DAVID HRDLIČKA         IV. B

            1. miesto: LENKA ADAME               III. A
            2. miesto: TEREZA DILONGOVÁ      I. A
            3. miesto: VIKTÓRIA VRNOVÁ          I. A
            4. miesto: MIRIAM SEDLÁKOVÁ      III. B
            5. miesto: ELLY HOFFNEROVÁ       IV. B
            6. miesto: MICHAL HODAL                 I. C
            7. miesto: DIANA ŠMIDOVÁ             IV. B
            8. miesto: LADISLAV BOLEBRUCH   I. C
            9. miesto: MATEJ HORVÁTH            III.A                                                                                         

             

            Ocenenie za tvorivosť:

            V. Vrbatovič –I.A, J. Hatnančík – I.C, M. Tyblitancl – II.C, M. Ďurďovič – I.C, K. Hrúz – IV.B, D. Šmidová – IV.B, M. Molnár –I.B, L. Lojan – I.A, V. Majerčáková –I.A, A. Dobisz – III.B, T. Janečková-IV.A, K. Štibráni- V.A

            Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli svojimi výrobkami ,nápadmi a dobrotami.  Už teraz sa všetci tešíme na nasledujúci ročník...

            FOTOGALÉRIA TU:

        • Projekt COFELY ECO ŠKOLY 2015
          • Projekt COFELY ECO ŠKOLY 2015

          • Naša škola sa v novom školskom roku 2015/2016 zapojila do nového projektu s názvom COFELY ECO ŠKOLY 2015. Spoločnosť Cofely a.s. sa zaoberá najmä výrobou a distribúciou tepla a teplej úžitkovej vody. Pri svojej práci však myslí aj na životné prostredie. Zavádzaním nových vysoko účinných technológií a obnoviteľných zdrojov prispieva k znižovaniu spotreby palív a negatívnych dopadov výroby tepla na životné prostredie. Spoločnosť Cofely si na svoju spoluprácu vybrala 5 základných škôl v mestách ich pôsobenia. Jednou z nich sme boli aj my. Projekt bol určený pre žiakov piateho ročníka a bol zameraný na skrášlenie, obnovu a „zazelenanie“ areálu školy. Forma spolupráce prebiehala nasledovne: žiaci 5.A triedy sa zúčastnili 2- hodinovej environmentálnej prednášky s cieľom priblíženia výroby a distribúcie tepla. Prednáška prebiehala zábavnou formou - žiaci súťažili v skupinách a následne boli aj sladko a vecne odmenení. Ďalej navštívili miestnu kotolňu spoločnosti Cofely, aby sa dozvedeli, ako sa teplo dostane z kotolne do školy, či do domu a napokon vysadili stromčeky v areáli školy. Výsadba stromčekov sa deťom najviac páčila. Touto cestou ďakujeme spoločnosti Cofely a organizácii OZ KOZEL za skrášlenie školského areálu drevinami - lipou a dubom. Veľká vďaka patrí aj našim žiakom 5.A triedy, ktorí sa s nadšením pustili do vysádzania stromčekov.

            FOTOGALÉRIA TU:

        • Svetový deň zdravej výživy
          • Svetový deň zdravej výživy

          • 16. októbra sme si na škole pripomenuli Svetový deň zdravej výživy. Prečo bol tento deň dôležitý a o čom hovorí? Výživa je životný faktor, ktorý výrazne ovplyvňuje zdravie človeka. Tento deň nás vyzýva k zdravému stravovaniu sa, napr. ako dosiahnuť zníženie príjmu tukov, cholesterolu, sacharidov alebo solí v potrave. A tak to bolo aj na našej škole. Každý rok tento deň venujeme potravinovej pyramíde, či ovociu alebo zelenine. Pani kuchárky nám navarili zdravé jedlo, chutnú tekvicovú polievku hokkaido a zapekanú zeleninu s hlávkovým šalátom. No dôležitý je aj pitný režim. Prečo? Lebo, keď cítime smäd, pre naše telo je už neskoro. Keď sme smädní, sme vlastne dehydratovaní. Už krátkodobý nedostatok tekutín môže viesť k bolestiam hlavy, únave, či k poruchám trávenia a močenia. Ktorý nápoj je však vhodný? Čistá voda z vodovodu, bylinkový čaj alebo sladký nápoj? Či siahnete radšej po minerálnej vode? Aby sme deti naučili zásadám zdravého pitného režimu, pripravili sme si pre nich projektový deň na tému Pitný režim. Deti sa dozvedeli, prečo nepiť sladené nápoje, prečo sú zdraviu prospešné minerálne vody a najmä to, že najzdravším zdrojom vody je pitná voda z vodovodu. Je to voda bez zbytočných prísad a sladidiel. A aby sa stále len nerozprávalo, tak sa pila aj čistá voda z našej pitnej fontány. Veľká vďaka patrí dievčatám 9.A triedy- Miške, Kike, Alexe a Nikol, ktoré si tento deň pekne pripravili.

            FOTOGALÉRIA TU:

        • Svetový deň duševného zdravia
          • Svetový deň duševného zdravia

          • Dňa 8. októbra sa žiaci 2. stupňa zúčastnili projektového dňa Modré nezábudky, ktorý pripravili žiaci 8.B triedy. Svetový deň duševného zdravia je každoročnou jesennou aktivitou Ligy  za duševné zdravie. Bol vyhlásený Svetovou federáciou za duševné zdravie v roku 1991 a koná sa v septembri. Cieľom tejto federácie je informovať verejnosť o problémoch súvisiacich so psychickými ochoreniami. Kvietok nezábudka si zvolili preto, lebo je malinký, krehunký a  je symbolom  zraniteľnosti ľudskej duše. Chcú upozorniť na to, aby ľudia nezabúdali na dôležitú súčasť svojho zdravia, ktorou je duševné zdravie. Podľa Svetovej federácie duševného zdravia dnes trpí depresiou asi 10 percent svetovej populácie a každý piaty človek zažil túto poruchu na vlastnej koži. Depresia je v psychológii duševný stav charakterizovaný pocitmi smútku, skleslosti, vnútorného napätia či nízkeho sebavedomia. Mnoho psychických problémov si ľudia nechávajú pre seba, lebo sa hanbia s nimi zdôveriť blížnemu, a to je problém.


            Na tomto projekte sa podieľali žiaci z 8.B
            Martina Vaneková, Hana Strečanská, Sandra Kerdíková a Patrik Šimko

            FOTOGALÉRIA TU:

        • Tajomstvo Titanicu
          • Tajomstvo Titanicu

          • V piatok 9. októbra 2015 sa žiaci 8. ročníka vybrali odhaliť tajomstvo Titanicu.  Zažili tak atmosféru a pocity ľudí, ktorí plavbu touto loďou zažili. Oboznámili sa i s historickými súvislosťami, spoločenskou a politickou situáciou na Slovensku i vo svete na začiatku 20. storočia. Videli stovky originálnych artefaktov, ktoré boli zachránené zo slávneho vraku Titanic. Medzi exponátmi boli časti vybavenia lode, rôzne kusy nábytku, porcelán a osobné predmety cestujúcich (šperky, kabelky, časti oblečenia). Titanic bol vo svojej dobe najväčšou osobnou transatlantickou loďou sveta, ktorá mala byť vizitkou technickej revolúcie a umu ľudstva. Bola určená na prevoz cestujúcich a pošty medzi Európou a Severnou Amerikou. Titanic sktroskotal vo vodách Atlantiku už počas svojej prvej plavby – dňa 15. Apríla 1912. V tento osudný deň zomrelo viac ako 1500 osôb. Žiaci vstúpili na pomyselnú palubu Titanicu a oboznamovali sa s jednotlivými exponátmi pomocou audioguide – slúchadlami, kde mali podrobný výklad. Každý postupoval vlastným tempom.

            FOTOGALÉRIA TU:

        • Jesenné plody záhrad
          • Jesenné plody záhrad

          • Od 19.októbra do 23. októbra sa bude  konať na škole výstava s názvom JESENNÉ PLODY ZÁHRAD. Nešetrite fantáziou a zapojte sa aj vy. Vaše výrobky očakávame do 21. októbra /stredy/. Najlepšie nápady a výrobky budú ocenené. Dúfame, že sa zapojíte! Vyzývame aj babičky a šikovné mamičky, ak môžu, aby prispeli zdravým a chutným koláčikom pre svoju triedu – v rámci Dňa jablka.

            Vopred ďakujú vďační žiaci.

          • Riaditeľské voľno

          • V zmysle § 150 ods. 5  zákona č. 245/2008 Z. z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o doplnení niektorých zákonov  riaditeľka Základnej školy Tbiliská 4 v Bratislave poskytuje

            v pondelok 2.11.2015  riaditeľské voľno

            z prevádzkových a organizačných dôvodov.

        • Exkurzia 1.svetová vojna
          • Exkurzia 1.svetová vojna

          • Vo štvrtok 8. októbra 2015 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili exkurzie na Bratislavský hrad, kde je  Výstava PRVÁ SVETOVÁ VOJNA TRAGÉDIA, KTORÁ POSTIHLA VŠETKÝCH.  Absolvovali vzdelávací program Prvá svetová vojna, ktorý im umožnil vžiť sa do obdobia 1. svetovej vojny. Priblížil im život počas vojny v zázemí aj na fronte, domáci a zahraničný odboj, zbrane a technológie použité v 1. svetovej vojne. Výstava bola interaktívna a žiaci pracovali s pracovnými listami a didaktickými pomôckami pod vedením lektorov. Potom si prezreli výstavu ĽUDOVÍT ŠTÚR (1815-1856) REFORMÁTOR SLOVENSKEJ SPOLOČNOSTI zameranú na život a dielo Ľ. Štúra v kontexte slovenských dejín. Oboznámili sa hlbšie so  slovenským národným hnutím, revolúciou v rokoch 1848/49, romantizmom v literatúre. Poslednou výstavou, ktorú si žiaci prezreli bola Veľká Morava a počiatky kresťanstva, kde si vytvorili lepšiu predstavu o živote veľkomoravanov a pozreli exponáty šperkov ukryté vyše päťdesiat rokov v depozitáre. Niektorí si na pamiatku sami  vyrazili mincu s námetom Veľkej Moravy. Exkurzia zaujímavou formou upevnila a doplnila vedomosti z dejepisu i slovenského jazyka.

            FOTOGALÉRIA TU:

        • ZBER PAPIERA
          • ZBER PAPIERA

          • POZOR, POZOR! Na  našej škole bude zber papiera!!!

            Od 19.10. 2015 do 23.10 2015.

            Pondelok: ráno od 7:00 do 7:45 a popoludní od 14:00 do 16:00

            Utorok: ráno od 7:00 do 7:45 a popoludní od 14:00 do 16:00

            Stredu: ráno od 7:00 do 7:45 a popoludní od 14:00 do 17:00

            Štvrtok: ráno od 7:00 do 7:45 a popoludní od 14:00 do 16:00

            Piatok: ráno od 7:00 do 7:45 a popoludní od 14:00 do 16:00

            Nezbierame kartón, lepenku.

            Ď A K U J E M E !