• Organizácie vyučovania_22. 2. - 26. 2.

          • Vážení rodičia. 

            Jednotlivé triedy v našej základnej škole budú od pondelka 22.02.2021 otvorené pre žiakov podľa kapacitných, priestorových a personálnych možností jednotlivých tried a tiež prejaveného záujmu rodičov. Podrobné informácie o organizácii vyučovania v triede, do ktorej chodí vaše dieťa sa dozviete od Vašej pani učiteľky triednej. 

            Tešíme sa na tých, s ktorými sa v pondelok uvidíme.  So všetkými ostatnými po jarných prázdninách. 

            Vedenie školy. 

             

          • Organizácia vyučovania 15. 2. - 19. 2.

          •  

            Vážení rodičia.

            Citlivo sme zvážili epidemiologické podmienky a iné okolnosti a oznamujeme Vám, že aj v týždni od 15. 2. - 19. 2. 2020 budeme pokračoavať v dištančnej forme vzdelávania, deti (1. aj 2. stupeň) sa budú učiť z domu a do školy neprídu. Podrobnejšie informácie Vám poskytnú triedni učitelia.

            Školský klub detí pre deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre a pre tých, ktorí nemôžu pracovať z domu, zostáva v prevádzke. Je možné do neho dieťa kedykoľvek prihlásiť. 

            Situáciu budeme pozorne sledovať a robiť všetko preto, aby sa deti do školy mohli čo najskôr vrátiť. Aktuálne informácie Vám poskytneme opäť  vo štvrtok dopoludnia.

            Veľmi pekne ďakujeme za trpezlivosť, porozumenie a pomoc pri vzdelávaní Vašich detí.

            Veríme, že sa situácia začne vyvíjať pozitívne a čoskoro sa s deťmi uvidíme.

            Mgr. Zuzana Hirschnerová, PhD.

          • Organizácia vyučovania 8. 2.- 12. 2.2021

          • Vážení rodičia.

            V minulých dňoch sme urobili všetko preto, aby bolo možné od pondelka 8. 2. 2021 obnoviť prezenčnú formu vzdelávania detí v 1. – 4. ročníku. Veľmi pekne Vám ďakujeme za Vašu účasť na testovaní.

            Je nám to veľmi ľúto, ale vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu v Bratislave a predovšetkým na základe odporúčania RÚVZ  https://www.ruvzba.sk/aktuality/skoly_ba_kraj.pdf sme sa v spolupráci s vedením našej MČ Rača rozhodli, že v týždni od 8. 2. 2021 do 12. 2. 2021 prezenčnú výučbu neobnovíme. Deti do školy nenastúpia a budú sa naďalej vzdelávať dištančne, online. Verte, že sme citlivo zvažovali všetky možnosti a riziká. Zdravie Vás, detí a učiteľov sa však javí ako najdôležitejšie.

            Školský klub detí pre deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre a pre tých, ktorí nemôžu pracovať z domu, zostáva v prevádzke.

            Situáciu budeme pozorne sledovať a robiť všetko preto, aby sa deti do školy mohli čo najskôr vrátiť. Aktuálne informácie Vám poskytneme vo štvrtok dopoludnia.

            Veľmi pekne ďakujeme za trpezlivosť, porozumenie a pomoc pri vzdelávaní Vašich detí.

            Veríme, že sa situácia začne vyvíjať pozitívne a čoskoro sa s deťmi uvidíme.

            Mgr. Zuzana Hirschnerová, PhD.

          • Organizácia vyučovania 1.2._5.2. 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Oznamujeme Vám, že polročné prázdniny plánované na 1. 2. nebudú. Budúci týždeň pokračujeme každý deň  dištančným spôsobom vyučovania.

            Vedenie školy

          • Ukončenie 1.polroka školského roka

          • Milí žiaci, vážení rodičia.

            Napriek všetkým okolnostiam sa nám podarilo ukončiť prvý polrok tohto zvláštneho školského roka. Chcem Vám všetkým veľmi pekne poďakovať. Deťom za usilovnosť a odhodlanie zvládnuť učenie aj za týchto náročných podmienok. Rodičom za veľkú pomoc a zastúpenie vo chvíľach, keď sa možnosti vyučovania v online svete vyčerpali. Som na nás všetkých hrdá za to, že dokážeme držať pri sebe, byť tolerantní a navzájom si pomáhať.

            Som si istá, že aj druhý polrok zvládneme. Dúfam len, že to bude v škole, na ktorú sme zvyknutí a máme ju radi.

            Zuzana Hirschnerová

          • Organizácia vyučovania 25.1._29.1.

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme Vám, že v týždni od 25. 1. do 29. 1. 2021 pokračujeme v dištančnej forme vyučovania. Organizácia vyučovania sa nemení, podrobnejšie informácie Vám v prípade potreby poskytnú triedni učitelia. Školský klub detí pre deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre zostáva v prevádzke.

            Veríme, že v ďalšom týždni sa už s deťmi uvidíme.

            S pozdravom,

            vedenie školy

          • Odberové miesto v priestoroch základnej školy

          • Od 20. 1. 2021 do 24. 1. 2021 zriadila MČ Rača v priestoroch školy odberové miesta pre celoplošný screening, testovanie antigénovými testami. Podrobnejšie informácie nájdete na stránkach raca.sk. 

            Prajeme všetkým pevné zdravie. 

          • Organizácia vyučovania_18.1.-22.1.

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme Vám, že v týždni od 18. 1. do 22. 1. 2021 pokračujeme v dištančnej forme vyučovania. Organizácia vyučovania sa nemení, podrobnejšie informácie Vám v prípade potreby poskytnú triedni učitelia. Školský klub detí pre deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre zostáva v prevádzke.

            Veríme, že v ďalšom týždni sa už s deťmi uvidíme.

            S pozdravom,

            vedenie školy

          • Organizácia vyučovania od 11. 1. 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            Srdečne Vám želáme všetko dobré do nového roka. Najmä pevné zdravie a veľa trpezlivosti. Je nám ľúto, že prvou správou v tomto roku je tá, že sa ešte zopár dní neuvidíme.

            V zmysle informácií zverejnených MŠ SR sa pre všetkých žiakov ZŠ v týždni od 11. 1. do 15. 1. 2021 realizuje výhradne dištančná forma vyučovania. Bližšie informácie Vám budú priebežne od dnes poskytovať triedni učitelia.

            Veríme, že sa čoskoro stretneme v škole.

            Vedenie školy

             

            5.1.2021

          • Vianočné prianie

          • Vážení rodičia, milí naši žiaci. Keďže sa v pondelok 21. 12. 2020 začínajú prázdniny a my sme nemali možnosť s mnohými z Vás sa vidieť, dovoľte nám touto cestou popriať Vám, v mene všetkých pedagogických zamestnancov a vedenia školy, šťastné a pokojné prežitie Vianočných sviatkov a všetko dobré do nového roka. Nech sa 11. 1. 2021 všetci v plnom zdraví a bez obmedzení stretneme v škole.

          • POTREBUJEŠ POMOC?

          • Ak ťa niečo trápi a nechceš telefonovať, môžeš nám napísať

             

            stačí kliknúť sem www.pomoc.sk

             

             

            Čokoľvek, čo ťa trápi, je fajn niekomu povedať.

            Mame alebo ockovi, sestre, bratovi, kamarátke alebo kamarátovi.
            Ak máš pocit, že sa nemáš komu  zveriť, môžeš sa obrátiť na nás.

            Linka 116 111

             

             

          • Vianočné pohľadnice

          • Počas predchádzajúcich dní prebehli vo všetkých triedach 1. stupňa tradičné tvorivé dielničky, pri ktorých si    deti vlastnoručne vyrobili vianočné pozdravy pre svojich najbližších. Tento rok netradične - ON-LINE.

          • Snehuliaci na škole

          • Milí rodičia, je nám veľmi ľúto, že Vás nemôžeme privítať v našej škole v tento tradičných čas. Po iné roky by vrcholili prípravy na Vianočnú akadémiu a vy by ste sa mohli tešiť z vystúpení Vašich detí. Radi by sme Vám aspoň pomocou fotiek sprostredkovali atmosféru na školských chodbách, ktoré zaplavili snehuliaci od výmyslu sveta.

          • Advent

          • Adventný čas očakávania býva v každej škole časom radosti, slávnostnej akadémie, tvorivých dielní, vône punču a radostných stretnutí.  

            V týchto zvláštnych dňoch je však všetko inak. Obmedzenie kontaktov a radosti zo spoločných chvíľ sa žiaci I. a II. stupňa, pod vedením našich pani učiteliek, rozhodli v našej škole využiť na výrobu milých darčekov, ktoré spríjemnia slávnostnú atmosféru Vianoc našim seniorom. Vianočné prekvapenia, starostlivo pripravené šikovnými ručičkami našich školákov, boli rozdelené do viacerých DSS. V rámci zapojenia sa do projektu hodinapreseniora.sk do partnerského Domova sociálnych služieb Sládkovičova a Petržalky a do Domova sociálnych služieb v Rači.   

            Veríme, že vyčaria úsmev na tvári nielen našim starkým, ale aj deťom, ktoré ich pre nich s láskou pripravovali, pretože radosť obdarovať iných patrí v živote človeka medzi tie najkrajšie. 

            Krásne vianočné sviatky všetkým.   

             

            11.12.2020

          • Mikuláš

          • Napriek zložitej situácii, v ktorej ani Mikuláš nechodil poriadne  rozdávať sladkosti, na našu školu nezabudol a potešil  deti na 1. stupni svojou prítomnosťou. Privolal si aj pomocníkov – anjela a čerta a spolu rozdali deťom drobné sladkosti.

          • Voľby do Rady školy

          • Vážení rodičia.

            V priebehu novembra sme organizovali voľby do Rady školy. Po zmene formy vyučovania, kedy sa žiaci 2.stupňa začali vzdelávať online, nebolo možné proces voľby ukončiť. Z tohto dôvodu sme proces voľby prerušili a volebnú urnu z priestorov vrátnice zapečatenú odniesli. Volebný proces ukončíme po návrate detí 2.stupňa do školy a uvoľnení opatrení.

            Ďakujeme za porozumenie.

            Predsedníčka Rady školy, Mgr. Lucia Kolmanová

          • Zrušenie riaditeľského voľna vo štvrtok 5. 11. 2020

          • Vážení rodičia, milí žiaci oznamujeme Vám, že z dôvodu zrušenia celoplošného testovania v Bratislave nebude riaditeľské voľno dňa 5. 11. 2020. So žiakmi 1. stupňa sa stretneme po jesenných prázdninách v utorok 10. 11. 2020. Pripomíname Vám, že bude opäť potrebné vypísať čestné prehlásenie o bezinfekčnosti. Ďakujeme za pochopenie.

          • Riaditeľské voľno, jesenné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            V najbližších týždňoch bude organizácia vyučovania pre deti 1. aj 2. stupňa pozmenená z dôvodu jesenných prázdnin a celoplošného testovania. Prečítajte si, prosím, pozorne informácie k jednotlivým dňom. Všetkým prajeme čo najpríjemnejšie dni. 

            Vedenie školy 

             

            Týždeň 26.10. - 30.10. 2020

             

            - žiaci 2.stupňa: dištančná forma vyučovania (online)

            26. - 29. 10.          = dištančná forma vyučovania (online)

            30.10. - piatok     = jesenné prázdniny

             

            - žiaci 1.stupňa:

            26. - 28. 10.          = výučba prezenčne (v škole)

            29.10. - štvrtok    = riaditeľské voľno

            30.10. - piatok     = jesenné prázdniny

             

            Týždeň 02.11. - 06.11. 2020

            - žiaci 2.stupňa dištančná forma vyučovania (online)

            2.11.- pondelok  = jesenné prázdniny

            3. -  5. 11.            = dištančná forma vyučovania (online)

            6.11. - piatok     = jesenné prázdniny

             

            - žiaci 1.stupňa:

            2.11.- pondelok  = jesenné prázdniny

            3. -  4. 11.            = výučba prezenčne (v škole)

            5.11. - štvrtok    = riaditeľské voľno

            6.11. - piatok     = jesenné prázdniny

             

            Týždeň 09.11. - 13.11. 2020

            - žiaci 2.stupňa dištančná forma vyučovania (online)

            09.11.- pondelok = jesenné prázdniny

            10. - 13.11.           = dištančná forma vyučovania (online)

             

            - žiaci 1.stupňa:

            09.11.- pondelok = jesenné prázdniny

            10. - 13.11.           = výučba prezenčne (v škole)

             

            Od 16.11. - 27.11. 2020

            pokračuje výučba:

            -žiaci 1.stupňa prezenčne

            -žiaci 2.stupňa stupeň online

             

          • Informácia o priebehu vyučovania od 26. 10. 2020 pre žiakov 1. až 4. ročníka

          • Vážení rodičia, milí žiaci, podľa uznesenia vlády SR č. 678 z 22. októbra 2020 sa forma školského vyučovania pre žiakov 1. až 4. ročníka ZŠ nemení. Vyučovanie aj školský klub detí bude prebiehať podľa aktuálnej organizácie. O prípadných zmenách Vás budeme informovať. Prajeme Vám veľa zdravia. Vedenie školy.